Vragen? Bel ons
T. +31 (0)164 602 405
print

Historie

Van Molenaar tot logistiek dienstverlener.

De indrukwekkende geschiedenis die transportbedrijf Bogers inmiddels achter zich heeft zou een boek op zich kunnen beslaan. Een korte kennismaking met een bijzonder bedrijf...

De grondleggger van het huidige bedrijf is Cees Bogers. Deze Woensdrechtenaar koopt in 1926 te Putte een windkorenmolen aan de huidige Breestraat en begint er zijn eigen molenaarsbedrijf. Zijn domein groeit gestaag. Niet lang daarna koopt de vooruitstrevende ondernemer zijn eerste vrachtauto en bouwt een pakhuis van ongeveer 170m².

Het bedrijf groeit en moderniseert echter door als kunstmest- en veevoederhandel, dus meer en beter transport is dan gewenst. Er komt dan ook een tweede vrachtauto en Cees Bogers besluit om van zijn zaak een heuse firma te maken, samen met zijn twee zonen. Inmiddels is het dan 1961. Steeds vaker rijden de vrachtwagens niet alleen de eigen handel van en naar klanten, maar ook goederenvervoer voor derden. Firma Bogers verandert langzaamaan in een transportbedrijf dat steeds vaker tevens opslag en overslag van goederen verzorgt. Omdat het bestaande terrein niet meer voldoet, kopen zij in 1988 een aanzienlijk stuk bedrijventerrein van circa 20.000m² aan de Hogebergdreef te Putte. Ook hier blijft het bedrijf, loods na loods, wagen na wagen én klant na klant groeien. Het is in 1996 als het bedrijf, zij het met enige weemoed, hun oorspronkelijke plekje aan de Breestraat moet verlaten.

Zo'n 20 jaar later biedt ook de huidige locatie geen uitbreidingsmogelijkheden meer en zodoende werd er in oktober 2011 een aangrenzend perceel van 27.000m² aangekocht om toekomstige groeimogelijkheden zeker te stellen.

Er is dus in 92 jaar heel veel veranderd, maar een aantal zaken zijn gelukkig hetzelfde gebleven. Vooruitlopen in bedrijfsvoering, inspelen op wensen van klanten en proactief werken horen nog altijd bij het bedrijf. Dat is een erfenis waar dit familiebedrijf, met inmiddels alweer de derde generatie aan het roer, terecht trots op is!