Voor goede samenwerking is vertrouwen nodig. En dat is er tussen ons al decennia lang.

Roel van Dort - Polytec

Vele tientallen jaren geleden begon de heer Van Niftrik in zijn schuurtje in Putte met het produceren en verwerken van bakeliet en plastic. De onderneming in het schuurtje groeide steeds verder en toen hij op zoek ging naar een transporteur, vond hij die in Bogers. De vertrouwensrelatie die diep in de vorige eeuw is ontstaan, houdt tot op de dag van vandaag stand.

Inmiddels is wat toen Van Niftrik heette, uitgegroeid naar Polytec Putte, onderdeel van een internationaal opererend concern. Ons bedrijf maakt kunststof onderdelen voor de automativebranche en die slaan we deels op bij Bogers, dat ook een deel van het transport verzorgt. Onze bedrijven grenzen aan elkaar en het transport van onze fabriek naar de loodsen van Bogers gaat over een eigen weggetje, dat we samen hebben aangelegd. Zo ver gaat onze vertrouwensband.

Bogers verzorgt voor ons niet alleen opslag, maar ook logistieke dienstverlening. Daarvoor hebben wij in hun loodsen ons eigen scansysteem geïmplementeerd. Wij kunnen dus op ons kantoor altijd precies zien wat we bij ‘de buren’ hebben opgeslagen. 

Ook een deel van het transport neemt Bogers voor z’n rekening. Dat gaat met name over de Benelux, maar ook transporten naar Duitsland voeren ze voor ons uit als het bij beide bedrijven goed past. Zeker wanneer zij voor een andere klant iets kunnen ophalen en op de heenweg voor ons iets weg kunnen brengen, is dat voordelig. Door op die manier samen te werken en flexibel te denken, kun je de beste oplossingen bedenken voor de supply chain. En daar wordt uiteindelijk iedereen beter van. 

Vertrouwen is al decennialang de basis voor onze goede samenwerking. Wijzigingen in de wereldwijde strategie van Polytec zorgen ervoor dat we de komende jaren de opslag bij Bogers langzaam gaan afbouwen, maar dat heeft absoluut niets te maken met de dienstverlening of de prestaties van het bedrijf. Vooralsnog blijft Bogers wel transport voor ons verzorgen en dat vind ik als logistiek manager erg fijn. Want de schaal waarop Bogers opereert, het persoonlijke contact en de flexibiliteit maken het bedrijf voor Polytec een erg prettige samenwerkingspartner.